Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/stop-ttip.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/stop-ttip.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Skriv til medlemmerne af EU-parlamentet | STOP-TTIP
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/stop-ttip.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Send dem en opfordring til at fjerne ISDS fra TTIP-forhandlingerne. Du skal bare trykke SEND, så kommer opfordringen videre til de parlamentsmedlemmer, du vælger.

Læs her (engelsk)

(Oversættelse af den engelske side herunder)

 

OPFORDRING TIL MEDLEMMERNE AF EUROPA-PARLAMENTET TIL AT AFVISE SÆRRETTIGHEDER FOR UDENLANDSKE INVESTORER!

I de næste uger skal Europa-Parlamentet afgøre, hvordan det skal forholde sig til handelsaftalen mellem EU og USA (det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab eller TTIP), som er ved at blive forhandlet.

Særrettigheder for udenlandske investorer er uacceptable

De europæiske forhandlere ønsker særlige rettigheder for udenlandske investorer og især en “investor-stat tvistbilæggelse” (ISDS) i TTIP. To kommende afstemninger i Handelsudvalget og plenarforsamlingen er en enestående mulighed for Europa-Parlamentet til at sende et klart og stærkt signal til EU-forhandlerne om, at ISDS ikke skal være en del af TTIP.

ISDS giver udenlandske investorer ret til at omgå de nationale retssystemer og sagsøge stater gennem private voldgiftsretter. Det giver dem mulighed for at udfordre love og retsafgørelser, som angiveligt mindsker værdien af deres investering (herunder reducerer den forventede fortjeneste). ISDS begrænser dermed den demokratiske ret til at vedtage love, der skal beskytte arbejdstager- og menneskerettigheder samt sundhed og miljø. Desuden foregår ISDS-voldgifter bag lukkede døre med voldgiftsmænd fra forretningsverdenen, som ikke er ansvarlige over for offentligheden, og som har en kommerciel interesse i at holde et sådant skadeligt system i live. De eneste, der nyder godt af ISDS-systemet, er advokater, der repræsenterer virksomheder og investorer, der omgår love og regler.

Fra et demokratisk synspunkt er ISDS fuldstændig uacceptabelt. Det giver udenlandske investorer udvidet ejendomsret og mulighed for at omgå nationale retssystemer, hvilket anfægter vores retssystemer. De foreslåede reformer af ISDS [læs her] vil ikke ændre disse grundlæggende problemer: ISDS vil stadig give udenlandske investorer privilegier i forhold til alle andre i samfundet.

Mere information om ISDS (på engelsk): www.no2isds.eu/en/information

Bed medlemmerne af Europa-Parlamentet om at sige nej til ISDS og om at stå sammen med det store flertal af borgere mod ISDS og de særlige rettigheder for udenlandske investorer.

Bed dem om at love følgende:

“Jeg afviser særrettigheder for udenlandske investorer og især enhver investor-stat tvistbilæggelse (ISDS) -mekanisme i TTIP. Jeg vil stemme imod enhver beslutning, som ikke afviser særrettigheder for udenlandske investorer og en investor-stat tvistbilæggelse. “

Slut på oversættelse

___________________________________________________________________________

Hvis du vil sende ovenstående opfordring til parlamentsmedlemmerne, så gå ind på denne side:

http://www.no2isds.eu/en/send?all=true

Her skal du først vælge, om du vil sende til alle medlemmerne eller kun til udvalgte (fx de danske). Indsæt dit navn og mailadresse. Klik nu på SEND. (Der sendes kun til medlemmer, der ikke har sagt ja til ovenstående løfte.)

Vær med til at påvirke medlemmerne af Europa Parlamentet til at gå mod ISDS!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This