Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/stop-ttip.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/stop-ttip.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Overrækkelse af 3.284.289 underskrifter til EU-Parlamentet | STOP-TTIP
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/stop-ttip.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Det selv-organiserede Borgerinitiativ Stop TTIP
Pressemeddelelse
09.11.15

Stop TTIP overrækker 3.284.289 underskrifter til Martin Schulz

Det selvorganiserede Europæiske Borgerinitiativ Stop TTIP kræver en høring i Europa-parlamentet

 

I dag d. 9. november modtog formanden for det Europæiske parlament, Hr. Martin Schulz, 3,284,289 underskrifter fra det selvorganiserede Borgerinitiativ Stop TTIP. Repræsentanter og aktivister, der var til stede ved overrækkelsen, opfordrede Hr. Schulz til at følge initiativet op med en høring i Europa-parlamentet.

I løbet af det år underskriftindsamlingen har været i gang, har det selvorganiserede borgerinitiativ STOP TTIP indsamlet flere underskrifter end noget andet Europæisk Borgerinitiativ. Den 7. november 2015 blev alle underskrifterne symbolsk overrakt Europa Kommissionen i Bruxelles. Det faktum at Europa- parlamentets formand, Martin Schulz, i dag accepterede personligt at modtage de mange underskrifter, er et meget vigtigt signal. “Vi er meget tilfredse med, at protesterne imod handels- og investeringsaftalerne er blevet bemærket af de europæiske institutioner,” udtaler Michael Efler, medlem af Stop TTIP-borgerkomiteen. “Vi opfordrer Martin Schulz til at praktisere løftet om gennemsigtighed og demokrati og til at gøre sig til talsmand for en høring og for et engagement i problemstillingen såvel i Europa-parlamentet som i Europa-kommissionen.”

Stop TTIP alliancen, der består af mere end 500 støtteorganisationer, indsamlede tre gange så mange underskrifter, som det kræves for et officielt borgerinitiativ. Reglerne for Europæiske borgerinitiativer pålægger mindst 7 lande at opfylde deres kvote af underskrifter. På et år opnåede mere end 23 europæiske lande med det selv-organiserede borgerinitiativ STOP TTIP at opfylde deres kvote. “Den store succes viser tydeligt styrken af den europæiske modstand mod TTIP og CETA,” siger Karl Bär, der er talsperson for det selvorganiserede Europæiske Borgerinitiativ.

Det selvorganiserede ECI, Stop TTIP, opfordrer institutionerne i EU og medlemslandene til at stoppe forhandlingerne med USA om TTIP (the Transatlantic Trade and Investment Partnership) og til ikke at ratificere CETA ( the Comprehensive Economic and Trade Agreement).

Det selvorganiserede ECI, Stop TTIP, blev startet d. 7 oktober 2014 efter at Europa-kommissionen afslog at registrere det som et officielt ECI. Begrundelse for afslaget var, at et ECI hverken må have negative anmodninger som indhold eller være rettet mod igangværende forhandlinger. Stop TTIP-borgerinitiativet har et sagsanlæg kørende ved EU-Domstolen om afslaget.

Fotos fra begivenheden vil være tilgængelige her: https://www.flickr.com/photos/eci_ttip/
Kontakt:
Press-team Stop TTIP, press@stop-ttip.org, Tel.: +49 30/420 823 79, Mobile: +49 178/816 3017

Andre kontakter i Tyskland:
Michael Efler, Mehr Demokratie: Michael.efler@mehr-demokratie.de, + 49 173/96 10 454

Kontakt i Danmark: Grith Andersen, grithfsandersen@gmail.com

Se video af overrækkelsen og hør Martin Schulz’ kommentar: http://on.fb.me/1Mm0hmF

Share This